Natha - At vende sort til hvidt & hvidt til sort, en undersøgelse af en sandhedsaktivist

En Dokumentarfilm produceret af Sandhedsseminar

 
Dette er en dokumentarfilm om forfølgelserne af den rumænske yogaskole MISA/ danske yogaskole Natha. Filmen byder på iscenesatte mediekampagner, asyl mellem EU-lande og nye perspektiver på spørgsmålet om samvittighedsfrihed i dagens Europa.


Åndelige ledere og bevægelser forfølges stadig i dagens Europa. Mens politikere, eksperter og menneskeretsorganisationer kæmper for at stoppe forfølgelserne spiller medierne ofte aktivt med gennem ensidige og dæmoniserende billeder af de forfulgte.


”Natha – At vende sort til hvidt, hvidt til sort” er en kritisk undersøgelse af mediernes rolle i forbindelse med forfølgelsen af yoga i Europa; en forfølgelse hvis bølger også genfindes i de danske medier.


Produktionen blev oprindeligt startet af Pilgrimfilms sammen med producent Malla Grapengiesser (Hysteria film – bl.a. producent for ”Looking for Sugarman”), og herefter overtaget af Sandhedsseminar, der støt har arbejdet videre med interviews med ledende danske og internationelle stemmer i sagen.


Da historien nu eksploderer i de danske medier med to udsendelser om Natha på TV2 i programmet 'Danmark ifølge Bubber' har vi valgt at sende dokumentarfilmen i dele. Her er første del.


Produceret af Sandhedsseminar


Natha - At vende sort til hvidt & hvidt til sort

Introduktion

Mange der anklages for subversiv virksomhed anerkendes senere i historien som helte; Sokrates, Jesus, Luther, Gandhi, Mandela etc..

Den rumænske yogalæreren Grieg er forfulgt i sit hjemland siden Ceausescu. Grieg er anklaget for at lede en paramilitær bevægelse med menneskehandel, pornografi, sex med minderårig etc.. Siden 2005 har Grieg politisk asyl i Sverige.

 Joachim Porslund er 'sandhedsaktivist' og facilitator af eventen Sandhedsseminar i København. Han er også del af yogaskolens danske afdeling. Da han i Jyllandsposten maj 2009 og nu hos Bubber på TV2 i maj 2013 genfinder historierne fra  den rumænske smædekampagne søger han sig baglæns gennem historien.

 Den rumænske historiker og tidligere dissident Gabriel Andreescu har i to bøger klarlagt mekanismerne bag forfølgelserne af yoga i Rumænien, som han leder tilbage til det kommunistiske sikkerhedspoliti Securitate.

Gentagne gange har Europaparlamentarikere og menneskeretsorgansiationer engageret sig for at stoppe forfølgelserne, der dog fortsætter både i det rumænske retssystem og i medierne.

Den danske journalist Vibeke Sperling finder i sin undersøgelse, hvordan Securitate stadig infiltrerer medierne og har orkestreret mediekampagnen mod Grieg og yogaskolen.

Den svenske sektekspert Karl Erik Nylund laver en rapport om Grieg og hans yogaskole for den svenske højesteret og finder ingen tegn på subversiv aktivitet eller sekttendenser i skolen, men opfordrer som præst de rumænske myndigheder til at stoppe forfølgelserne og kalder Grieg for en mand med ”nådegåvan”.

 Det svenske udenrigsministerium følger sagen opmærksomt og har i sin rapport til højesteretten fastlagt at mediernes rapportering af sagen er en orkestreret del af forfølgelserne.

 Ulla Sandbæk er præst og tidligere Europaparlamentariker. Hun har i mange år engageret sig for at stoppe forfølgelserne af yogaskolen. Efter et liv som præst i folkekirken mener hun at det først er i Griegs yogaskole at hun har fundet metoder til at komme tæt på Gud.

Tidligere folketingsmedlem og formand for psykoterapeutisk forening Erik Smith har en psykoterapigruppe, hvor flere elever og lærere fra Natha er under uddannelse som psykoterapeuter. Erik Smith synes det er nogle dejlige åbne mennesker, men kan samtidig godt mærke at de står meget tæt sammen på grund af kritikken fra medierne.

Joan Ørting er tidligere elev på Natha som hun mener står for en unik åbenhed og tilgængelighed indenfor sexologi og tantra i dagens Danmark.

Willy Fautré, talsmand forHuman Rights Without Frontiers International interviewes om hans igangværende undersøgelse af yogabevægelsen MISA og generelt om aktualiteten angående menneskerettigheder og samvittighedsspørgsmål i Europa.

 Mihai Stoian Undervisningslederen af Natha Yogacenter fortæller åbent om forfølgelserne i sit hjemland Rumænien, men også om sine erfaringer med erotiske film og samfundets samtidigt åbne og mistænksomme modtagelse af Griegs yogiske metoder.


Interview med Lloyd Pye fra sandhedsseminaret den 9. september 2012 i København

Interview with Lloyd Pye after his lecture in the Truth Seminar (Sandhedsseminar) in Copenhagen on the 9th of September 2012.
Sandhedsseminar is a new intiative in Copenhagen to help bring out important scientific research which are not prioritized with weight
in the mainstream media and the established orthodox scientific society.
In the lecture Lloyd Pye was explaining in details about the recent dna-results concerning his thorough investigation of the socalled
'Starchild skull'. You can learn more about the Starchild skull, Lloyd Pye and the Truth Seminar on the following websites:

 www.Lloydpye.com

 http://www.starchildproject.com/


NEWSLETTER

Twitter